Podotherapeut Haarlem richt zich op het behandelen van voetklachten. Jouw voeten staan aan de basis van de bewegingen die je allemaal uitvoert. Wist je dat het Griekse woord Pous voet betekent? Podotherapie betekent dus ook letterlijk voettherapie. Als er klachten zijn ontstaan die herleidbaar zijn naar jouw voeten kun je bij een podotherapeut terecht. Deze gaat kijken waardoor de klachten waarschijnlijk zijn ontstaan. Functioneren de voeten niet goed of is er sprake van een bewegingsbeperking? Of staan je voeten niet goed in de zin van dat er een gewricht scheef staat? Verder kan het zijn jouw looppatroon niet goed is. Dit kan zich uiten in het doorzakken van de voet tijdens wandelen.

Voeten kunnen aan de basis van andere klachten staan

Podotherapie is erg belangrijk omdat klachten in de voeten aan de basis van andere klachten kunnen staan. Als de stand van je voeten bijvoorbeeld niet goed is kun je andere lichamelijke klachten ervaren. Denk bijvoorbeeld aan pijn in de knieën of rug. Wanneer je reuma of diabetes hebt is het extra belangrijk om goed voor je voeten te zorgen. Je hebt dan namelijk meer kans op voetproblemen. Veel voorkomende klachten die een podotherapeut behandelt zijn de volgende: veel eelt aan de voeten, scheve tenen of voeten die zijn doorgezakt.

Werkwijze van een podotherapeut

Voordat een podotherapeut aan de slag gaat zal deze eerst een aantal vragen stellen. Hiermee wordt helderheid gecreëerd rondom de klacht en waar de pijn vandaan komt. Ook wordt er gekeken naar je looppatroon. Dit alles heeft als doel dat jij weer zonder pijn kunt lopen. Naast het maken van steunzolen geef de podotherapeut advies over oefeningen die je kan doen om minder pijn te hebben. Verder kun je advies krijgen over het aanschaffen van schoenen die passen bij jouw voeten. Als je een afspraak maakt bij een podotherapeut is het van belang om er op te letten dat deze is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Podotherapeuten. Hierdoor ben je verzekerd van kwalitatieve zorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.