Wat voor coaching? Het woord zegt je misschien nog niet zoveel, maar deze training wordt door heel veel leefstijlcoaches in Nederland toegepast. Van Amsterdam tot Tilburg, je vindt overal wel iemand die met vitaliteitscoaching werkt. Het wordt vooral ingezet voor mensen met stress- en burnoutklachten. In dit blog vind je een aantal waardevolle lessen die je bij deze vorm van coaching kunt leren.

Het hoeft niet allemaal perfect

We rennen en vliegen door het leven. Alles moet groter, beter, sneller. Maar is dit wel zo? Als je altijd kijkt naar het nú dingen goed willen doen, naar het halen van die volgende deadline, ren je jezelf voorbij. Andere mensen stellen vaak veel minder hoge eisen aan jou dan jij aan jezelf stelt. Wanneer je een fout maakt, maak je die in je hoofd heel groot, maar je collega of baas is het waarschijnlijk al snel weer vergeten. Dat mag jij ook doen. Dat is oké. Dat is zelfs heel gezond.

Het hoeft niet allemaal nu

Als je hard aan het rennen bent om alles tegelijk te willen doen, ren je jezelf voorbij. Je bent dan vooral bezig met de korte termijn, en niet met de lange termijn. Op de lange termijn is zo’n tempo namelijk helemaal niet haalbaar. Een kleine fout die je nu maakt, hoeft over een maand helemaal niet meer uit te maken. Die realisatie is ontzettend bevrijdend en kan je op de werkvloer een hele hoop rust geven.

Vitaliteitscoaching is ook leren uitrusten

Elke vitaliteitscoach van Tilburg tot Tolbert zal je vertellen hoe belangrijk het is om je rust te nemen. Zelfs topsporters, die de hele dag fysiek zwaar werk doen, moeten zorgen dat ze genoeg rust inplannen. Want alleen als hun lichaam kan herstellen van de geleverde inspanning, kunnen ze op lange termijn vooruit. En ook jij hebt je rust nodig. Genoeg eten en drinken is even belangrijk als genoeg tijd voor jezelf en de dingen die je leuk vindt. Zo kun je opladen. Ook dat kan die vitaliteitscoach in Tilburg je leren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *