Wat is oedeemtherapie in Breda? Oedeemtherapie kan helpen wanneer er vocht is opgehoopt in het weefsel. In medische termen heet dit ook wel oedeem. Het is belangrijk om deze vochtophoping te laten behandelen zodat je geen vervelende klachten krijgt. Met oedeemtherapie in Breda wordt er voor gezorgd dat het bindweefsel wordt losgemaakt. Wat je zelf kunt signaleren als je oedeem hebt is bijvoorbeeld het hebben van een zwaar gevoel in je armen. Hierdoor kun je een beperking in je bewegingsmogelijkheden ervaren. Ook stijfheidsklachten kunnen de oorzaak zijn van een oedeem. Bij oedeemtherapie in Breda wordt er een plan opgesteld zodat je klachten zo snel mogelijk verdwijnen.

Inhoud oedeemtherapie

Bij oedeemtherapie wordt er gebruikt gemaakt van specifieke massagetechnieken die het vocht afdrijven. Het vocht komt bij de lymfeklieren terecht waarna het lymfesysteem het vocht afvoert. Het resultaat is dat de oedeem is verkleind, je minder last hebt van stijfheid en je minder bewegingsbeperkingen ervaart. Je kunt naast oedeemtherapie ook andere behandelingen volgen om van de oedeem af te komen. Denk hierbij aan medical taping of oefentherapie. In sommige gevallen wordt het ook gecombineerd met een bindweefselmassage. Wanneer je een oedeem hebt waarbij de oorzaak kanker is dan kan bindweefselmassage zeker aan te raden zijn. Door bestraling kan het namelijk voorkomen dat het bindweefsel niet meer in optimale staat is. De verklevingen worden met bindweefselmassage weggemasseerd. Hierdoor kun je weer beter bewegen en heb je minder last van pijn.

Bindweefselmassage en oedeemtherapie

Bij een bindweefselmassage wordt het laagje ‘fascia’ in je lichaam gemasseerd. Het doel is dat je soepeler kunt bewegen na deze massage. Als je last hebt van stijfheid of bewegingsbeperkingen kan bindweefselmassage dus uitkomst bieden. De behandeling wordt altijd als pijnvrij ervaren. Voordat je wordt gemasseerd wordt er een gesprek gevoerd over welke klachten je ervaart. Deze punten worden op een rijtje gezet zodat er een diagnose gesteld kan worden. Op basis van deze diagnose wordt bekeken hoe de bindweefselmassage zal verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *