Wanneer je personeel zoekt, doe je dit omdat je bedrijf groeit. Je zult merken dat de juiste mensen op de juiste positie deze groei kunnen bevorderen. Werving & selectie omvat de werkzaamheden rondom het werven van personeel. Jouw nieuwe medewerkers of nieuwe collega's moeten toch ergens vandaan komen. Hoe vind je de juiste mensen voor de juiste positie? Waarbij volgens traditionele methode een advertentie zetten voldoende was, is dat het tegenwoordig niet meer. Veel mensen zijn namelijk niet op zoek naar werk, deze mensen zijn blij in een huidige baan. En nu zijn dit vaak de mensen die jij wilt hebben. Dit zijn de toppers bij andere bedrijven, jouw concurrenten, wiens talent jij graag wilt inzetten. Een werving en selectie bureau weet mensen te bereiken en kan hierdoor goed personeel voor jouw bedrijf vinden.

Werving & selectie anno 2021

Werving en selectie gaat er tegenwoordig heel anders aan toe. Mensen worden geworven via bijvoorbeeld social media. En dat hoeft echt niet alleen LinkedIn te zijn! Het hebben van een goede bedrijfspagina op LinkedIn is wel belangrijk. Mensen willen altijd even kijken wie er bij een bedrijf werken, dit maakt mensen enthousiast om ook bij jouw bedrijf te gaan werken. Doordat op LinkedIn de mensen die bij jouw bedrijf werken via de bedrijfspagina te zien zijn, is dit het startpunt van een goede werving en selectie campagne. Daarnaast is natuurlijk je website een hoeksteen in de marketing rondom personeel werven. Een pagina over het team, een over-ons pagina en een vacature pagina mogen niet ontbreken.

Zelf werving en selectie doen? 

Misschien ben je zelf wel handig met de computer en lijkt het je wat om zelf werving en selectie te doen. Je kan beginnen met een campagne via een bureau en op den duur zelf ook een rol spelen bij je werving en selectie. De input voor jouw branche komt toch van jou. Werving en selectie uit handen geven in combinatie met jouw kennis is een ijzersterke combinatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *