Testosteron booster supplementen zie je steeds vaker voorbij komen, met name in de fitnesswereld. De voordelen van een verhoogd testosteronniveau in het lichaam zijn al langer bekend, maar kan een testosteron booster daar nou echt bij helpen? Dit is niet eenvoudig te beantwoorden. Er zijn namelijk veel verschillende soorten testosteron verhogende supplementen op de markt. De variatie in gebruikte ingrediënten is erg groot, wat het lastig kan maken een hoogwaardig supplement te onderscheiden van een lagere kwaliteit supplement. Daarnaast is het niet alleen belangrijk te weten welke ingrediënten er gebruikt worden, maar ook in welke hoeveelheden. De dosering maakt namelijk hoe effectief het supplement daadwerkelijk zal zijn.

Wat doet testosteron en waarom zou je het willen verhogen?

Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon, net zoals oestrogeen het vrouwelijk geslachtshormoon is. In de puberteit produceren jongens een grotere hoeveelheid van dit hormoon wat ervoor zorgt dat zij mannelijke eigenschappen krijgen, zoals een lagere stem, baardgroei en meer spiervorming. Met name dit laatste is de reden dat veel fanatieke sportschoolliefhebbers hun testosteronniveaus zouden willen verhogen. Dit is natuurlijk ook mogelijk met anabole steroïden, maar dit is ten eerste niet legaal en ten tweede brengt het veel bijwerkingen met zich mee. Om deze redenen proberen vele sporters het op een natuurlijkere manier te bereiken. Hier komen testosteron boosters in het spel.

Hoe testosteron boosters werken

Laat één ding duidelijk zijn: testosteron verhogende supplementen bevatten geen daadwerkelijke testosteron hormonen. De supplementen bevatten vaak kruidenextracten en voedingsstoffen die het lichaam stimuleren meer testosteron te produceren. Voorbeelden van zulke ingrediënten zijn kruiden als ginseng en tribulus terrestris, maar ook voedingsstoffen als vitamine D. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van deze supplementen en ondanks dat de resultaten niet sluitend zijn, wijzen de meeste studies op positieve effecten. Dat gezegd hebbende is het wel altijd van belang voor hoogwaardige supplementen te gaan die op veiligheid getest zijn. Bij de meeste supplementen kun je er wel vanuit gaan dat deze veilig zijn, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *