Heb je pijnklachten? Vaak kan een fysiotherapeut jouw pijnklachten behandelen. Door die behandeling verminderen of verdwijnen de pijnklachten.  Inwoners van Den Bosch en omgeving die hun pijnklachten willen laten behandelen kunnen contact opnemen met Fysiotherapie Den Bosch. Er wordt een intake gesprek gehouden met een lichamelijk onderzoek. Vervolgens krijg je een eerlijk advies wat betreft jouw persoonlijke behandelplan. 

De behandelingen zijn vaak fysiek

De fysiotherapeut maakt tijdens het behandelen veel gebruik van zijn handen. Tijdens onder andere de massagetherapie en de bindweefseltherapie staat het directe contact dat de fysiotherapeut heeft met de patiënt centraal. Soms zijn, om een optimaal resultaat te kunnen bereiken, de massages en zogenaamde fricties erg intensief. De doorbloeding verbetert en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Er wordt altijd resultaatgericht gewerkt. Door de behandeling verminderen bij veel mensen de pijnklachten. Soms verdwijnen de pijnklachten zelfs in zijn geheel.

Intensieve massagetherapie en frictioneren

Intensieve maassage therapie is een zeer oud middel voor onder andere pijnbestrijding. De door de fysiotherapeut gebruikte massagetherapie wordt vaak gecombineerd met dwarse frictie. Bij het frictioneren wordt door de fysiotherapeut harde druk uitgeoefend op één pijnplek, met als resultaat een betere lokale doorbloeding. Harde pezen en spieren in de rug, schouders en nek worden door dit frictioneren weer soepel. Er kan door de extra prikkel die er gegeven wordt wat zwelling ontstaan. Dit zorgt ervoor dat het herstel- en genezingsproces wordt geactiveerd.

Rugklachten kunnen effectief worden behandeld

Veel mensen hebben last van rugklachten. Ze hoeven niet met die rugklachten rond blijven lopen, want ze kunnen contact opnemen met Fysiotherapeut Den Bosch. Door de hulp in te schakelen van een professionele fysiotherapeut kunnen mensen zich snel weer beter voelen. Een van de behandelmethodes voor chronische rugpijn is cupping. Bij deze effectieve behandelmethode wordt er geen druk op de spier uitgeoefend,. Integendeel, de spier wordt door het vacuüm in de cup juist omhoog getild. Op die manier wordt de circulatie van bloed en lymfe op een zeer effectieve manier gestimuleerd en worden er afvalstoffen afgevoerd. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *