Twijfel jij over een carrièreswitch en ben je heel erg geïnteresseerd in voeding- en leefstijladvies geven? Dan is het beroep lifestyle coach misschien wel iets voor jou. Zo’n coach is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen tot een gezonde leefstijl, en helpt ze gezonder, fitter en (vaak) slanker te worden. Dit kan op diverse manieren. Je zult iemand adviseren en begeleiden op het gebied van sport, maar zeker qua voeding. Ook is het zaak dat mensen hun stresslevel verlagen, daar zijn veel verschilllende technieken voor. Genoeg slapen bijvoorbeeld, mediteren of wandelen in de natuur. Het is jouw taak als lifestyle coach om te kijken wat voor iemand werkt, en hoe diegene zich meer ontspannen voelt.

Een lifestyle coach focust zich op leefstijl in het algemeen

Het is niet zo dat je je als lifestyle coach op enkele aspecten richt. Het begrip leefstijl is namelijk ontzettend breed, en dus moet je met veel verschillende aspecten rekening houden. Bovendien is elke cliënt anders. Iedereen heeft immers andere doelen, en bovendien een andere bouw en voedingspatroon. Het is aan jou als lifestyle coach de taak om uit te vogelen hoe je die persoon kunt helpen meer in balans te komen, en dat kan echt op veel verschillende manieren. Het verlagen van iemands stressniveau en het aannemen van een gezond voedingspatroon zijn echter wel de meest belangrijke, dus daar zal veel aandacht voor zijn wanneer je iemand coacht.

Wat is gezonde voeding precies?

Een gezond voedingspatroon wil zeggen dat iemand alle vitaminen, mineralen, eiwitten, sporenelementen, etc. binnenkrijgt die diens lichaam nodig heeft. Als je het lichaam geeft wat het nodig heeft zal het reageren met gezondheid, dat is een logisch gegeven. Er zijn natuurlijk basisregels, zoals dat iedereen voldoende groenten, vezels en onverzadigde vetten moet binnenkrijgen. De juiste balans is echter voor iedereen anders. Vandaar dat een lifestyle coach voor iedereen een andere aanpak hanteert, en veelal adviezen op maat geeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *