Deze massage zorgt voor een betere bloedcirculatie en een goede doorbloeding, voor soepele spieren en een versnelde afvoer van allerlei gifstoffen waaronder melkzuur. Wie denkt dat zo een sportmassage alleen is weggelegd voor topsporters heeft het verkeerd voor. Ook recreatieve sportbeoefenaars halen er hun voordeel mee. Met een goed uitgevoerde sportmassage kun je zowel blessures als spierpijn voorkomen en betere prestaties leveren. Zowel de Zweedse als de drukpuntmassage liggen aan de basis van deze sportmassage. Die focust zich op al je spiergroepen die tijdens het sporten intens worden gebruikt.

Pijnlijke spieren

Heb je vaak af te rekenen met stijve en pijnlijke spieren, zowel tijdens als na het sporten. Het zorgt voor een snel herstel en vermindert je spierspanning. Met trage, diepe en knedende bewegingen gaat de masseur de verzuring van je spieren tegen waardoor je spiervezels sneller herstellen.

Sportmassage en training

De betere sportprestaties na een sportmassage danken we aan onze soepele spieren die minder snel verstijven en minder pijnlijk aanvoelen na het sporten. Sportmassages verbeteren zowel je kracht als je snelheid en worden zowel voor als na je training of wedstrijd gegeven.

Extra aanmaak van endorfines

Een sportmassage zorgt ook voor de extra aanmaak van endorfine. Dit gelukshormoon is een neurotransmitter of zogenaamde boodschappers van je hersenen. Ze geven prikkels van de ene naar de andere zenuwcel en maken je tegelijk minder gevoelig voor pijn. Verder verhogen ze Je natuurlijke weerstand en geluksgevoel en verminderen ze je angst. We maken deze endorfines zelf aan. Ook dopamine en serotonine maken deel uit van deze endorfines. Dopamine verbetert je humeur, terwijl serotonine een sterk kalmerend effect heeft en je emoties onder controle houdt.

De behandeling

Na je inspanningen pakt de sportmasseur dus vooral je spieren en hun triggerpoints aan en groeit op die manier uit tot een aangename wisselwerking tussen lichaamsbeweging en spierherstel.

Meer weten over wat een sportmassage ook voor jou kan betekenen? Sportmassage Eindhoven staat je met raad en daad bij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.