Iedereen zit weleens wat minder lekker in zijn of haar vel. Ons zelfvertrouwen kan in zo’n fase wel een boost gebruiken. Er zijn genoeg tools die je thuis kan toepassen om meer zelfvertrouwen opbouwen. Zelfvertrouwen is voor een groot deel aangeboren, maar het is ook iets wat jezelf verder kan gaan ontwikkelen. Hieronder lees je een aantal van die tools die jou helpen bij het vergroten van je zelfvertrouwen.

Verzorg jezelf goed

Vooral in de situatie waarin we momenteel met z’n allen zitten, waarin we meer tijd thuis doorbrengen. We zijn geneigd om minder aan ons uiterlijk te doen. Je eindigt al snel in comfortabele outfit zonder make- up op de bank. Dit is natuurlijk geen probleem, zolang jij je er comfortabel bij voelt. Maar als je misschien niet zo lekker in je vel zit, kan het ontzettend helpen om jezelf eens leuk op te maken en aan te kleden. Neem lekker een uitgebreide douche en trek daarna eens je favoriete outfit aan. Deze simpele tip kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven.

Focus op het positieve

We zijn geneigd om ons te focussen op de dingen die niet ‘goed’ gaan, terwijl er ontzettend veel dingen zijn waar je wel trots op kan zijn. Schrijf die punten anders eens voor jezelf op om het nog meer te voelen. Ook kan het helpen om iedere dag een aantal punten op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Doe dit bij voorkeur in de ochtend, zodat je dit gevoel meeneemt in de rest van de dag. Wanneer jezelf positief in het leven staat, trek je positieve situaties aan.

Meer beweging

Dit klinkt heel logisch, maar als je zelfvertrouwen wat minder is, dan heb je vaak geen zin om te bewegen. Alleen beweging kan juist jouw zelfvertrouwen een enorme boost geven. Je hoeft niet direct een intensieve work-out te doen, maar een wandeling in de natuur kan al helpen. Door letterlijk te bewegen ga je meer uit je hoofd en leef je meer in het moment.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *