Tijdens de lockdown kunnen we helaas niet meer naar de sportschool en zijn we genoodzaakt om thuis te sporten. Je kunt dit natuurlijk allemaal op je eigen krachten doen, zonder sportattributen. Toch kan het helpen om bepaalde sportitems aan te schaffen. Het kan je namelijk net even die extra boost geven om het beste uit jezelf te halen. Of het geeft extra comfort tijdens het sporten. Hieronder lees je een aantal sportartikelen voor thuis, die je een beetje op weg helpen om fit te blijven.

Springtouw

Naast krachttraining is het ook belangrijk om cardiotraining te doen. Het is de bedoeling dat de hartslag lekker omhoog gaat en dat kun je onder andere voor elkaar krijgen, door te springtouwen. Dit kan je zowel in huis doen of lekker buiten in de tuin of in een parkje. Touwtje springen is namelijk heel gezond en kan je ontzettend helpen bij het fit worden en blijven. Met touwtje springen doe je namelijk een full body work- out. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen en brengt het je een beetje terug naar je kindertijd. Met touwtje springen verbrandt je ongeveer 150 calorieën in tien minuten.

Weerstandsband

Een weerstandsband is eigenlijk een stuk elastiek die weerstand of ondersteuning biedt tijdens het sporten. Je kunt de band op verschillende manieren gebruiken tijdens het sporten. Het zorgt er eigenlijk voor dat een oefening zwaarder of lichter wordt dan normaal, omdat er dus weerstand of ondersteuning wordt geboden door het dragen van de band. Hierdoor ontwikkel je meer spieren en bevorder je vetverbranding. Je gebruikt deze band voornamelijk bij krachtoefeningen. Wat zo fijn is aan zo’n band is dat je het makkelijk meeneemt als je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Fitnessmat

Het is wel zo fijn om bepaalde oefeningen op een mat uit te voeren, zodat je minder last hebt van de harde ondergrond. Ook is zo’n mat handig als je bijvoorbeeld aan yoga doet. Het is dan wel zo comfortabel en hygiënisch om de oefeningen op een zachte mat uit te voeren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *