Heb je lichamelijke klachten waarvan de oorzaak niet duidelijk is? Met cesartherapie krijg je inzicht in waar deze klachten vandaan komen. Door kennis van de werking van lichaam en geest wordt jij je bewust van de connectie tussen deze twee. Iedere persoon is anders, dus iedere soort klachten kunnen een andere oorzaak hebben. Cesartherapie kan ook dienen als de brug tussen jou en andere zorg die je ervaart. Zo heb je iemand die bij jouw wensen en behoeftes aansluit en jou verder kan begeleiden in dit proces. Zo neem jij weer de regie over jouw eigen leven en ga je weer in je kracht staan.

Waar helpt cesartherapie jou bij?

Cesartherapie richt zich op lichamelijke klachten die je ervaart die invloed hebben op je geestelijke welzijn. Door inzicht te verkrijgen in waar deze klachten vandaan komen, krijg je de handvatten om positieve veranderingen te maken in je leven. Op deze manier zal jij gelukkiger en sterker in het leven staan. Door middel van verschillende oefeningen wordt er gewerkt aan de klachten. Oorzaken van rugklachten kan bijvoorbeeld een slechte zithouding zijn of oppervlakkig ademhalen. Door deze oorzaken aan te pakken en spieren te versterken, worden klachten verminderd zodat je meer energie krijgt.

Hoe werkt cesartherapie?

Door middel van verschillende handelingen en oefeningen worden eventuele slechte houdingen of gewoontes afgeleerd. Cesartherapie is dus een actieve manier van therapie waarbij je zelf aan de slag gaat om lichamelijk gezonder te worden. De therapeut verschaft jouw kennis en inzicht over het lichaam waardoor je ook inzicht krijgt in het eigen handelen. Er kan geholpen worden bij verschillende klachten zoals een muisarm, of hulp na een (heup)operatie of bij een ziekte zoals reuma of artritis. Met deze therapie wordt er dus gewerkt aan het verminderen van lichamelijke klachten. Ook bij het voorkomen van lichamelijke klachten is deze vorm van therapie een goede uitkomst. Zo leer je hoe je het beste uit jezelf en je lichaam kan halen. Een goede lichamelijke en mentale houding is essentieel voor een gezond en gelukkig leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.