Aloe vera gel is een rage. De aloe vera plant wordt in de gezondheidswereld gezien als een wondermiddel. Is het slijm van deze plant nou echt zo goed voor je? Jazeker, en niet alleen voor je huid. De meeste mensen kennen aloe vera wel als ingrediënt voor de huid, maar wist je dat het ook heel gezond is om te eten? Aloe vera gel bevat meer dan 70 mineralen en sporenelementen en is hiermee dus meer dan alleen een slijmerig goedje. Je kunt de gel zo eten, maar deze kun je ook in een smoothie verwerken. Een andere verfrissende optie is om het te blenden met wat water.

Goed voor huid en haar

Aloe vera gel is bewezen effectief voor het versnellen van wondgenezing. Eén van de beste toepassingen is bij een verbrande huid na een dag te lang in de zon te hebben gelegen. Het geeft directe verlichting, kalmeert en hydrateert de huid. De gel vormt een slijmlaagje over de huid en beschermt het hierdoor tegen invloeden van buitenaf. Door het hoge vochtgehalte en de aanwezigheid van de vele nutriënten stimuleert het de huid om zichzelf te regenereren. Daarnaast is aloe vera gel een veelgebruikt ingrediënt in natuurlijke shampoos. De gel reinigt het haar op milde wijze en hydrateert de hoofdhuid.

Gunstig voor de darmen

Eén van de effectieve stoffen in aloe vera is aloïne. Aloïne werkt ontstekingsremmend voor de darmen en wordt in hogere doseringen ook gebruikt als laxeermiddel. De slijmvormende stoffen zorgen ervoor dat de slijmlaag in de darmen intact blijft en zich kan herstellen. Zo is de aloe vera gel zeer bevorderend voor een goede darmgezondheid. Het verkrijgen van de gel uit een aloe vera blad kan nogal wat werk zijn, aangezien de schil niet geschikt voor consumptie is. De schil bevat namelijk bepaalde alkaloïden die de mens niet kan verteren en maag- en darmklachten kunnen veroorzaken. Hierdoor maken de meeste mensen gebruik van kant-en-klare aloe vera sap, welke je zo kunt drinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.